Pasta Róża Meigui Fohow z płatków róży Feniks

Suplementy / Preparaty|Wszystkie produkty

Róża Meigui Fohow
Róża Meigui Fohow
Cena:51.00
Dostępny: TAK

Meigui FOHOW - Pasta róża - Suplement diety



Składniki:
ekstrakt wodny 1:8 z płatków róży Rosa canina, prebiotyki: fruktooligosacharydy sojowe, ksylooligosacharydy sojowe, stachioza z soi (nie zawiera cukru)

Opakowanie Meigui FOHOW zawiera: 120 g

Zalecane dzienne spożycie: 15 gramów - 3 łyżeczki dziennie

Producent: Fohow Health Products Co., Ltd, Chiny
Importer: Fohow Polska Sp. z O.O. ul. Kordiana 20, 04-451 Warszawa

Kod produktu: F-006/10BV

Warunki przechowywania: przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Stosowanie: Pasta owocowa "Róża Feniks" jest odpowiednia dla wszystkich grup ludzi, bez ograniczeń. Przyjmować pół godziny przed jedzeniem rano, i wieczorem, od jednej łyżeczki do herbaty do jednej łyżki stołowej. Można również przyjmować tylko wieczorem, przed snem. Można stosować bezpośrednio do ust lub smarować nią chleb, dodawać do herbaty.

Zawartość składników w porcji dziennej Pasty róży Meigui 15 g (3 łyżeczki):

Błonnik prebiotyczny   14,7 g


Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie stosować jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Korporacja Fohow – Feniks przeprowadziła badania i opracowała produkt pasta owocowa ,,Róża Feniks” (nazwa oryginalna – różane oligosacharydy). Oligosacharydy to rodzaj rozpuszczalnego błonnika, polisacharydów o szczególnym znaczeniu dla organizmów. Smak przyjemny, efekt nader oczywisty. Róża Feniks może być spożywana w celach spożywczych jako zamiennik cukrów, nadaje się do regularnego spożycia. Oligosacharydy to błonnik o właściwościach prebiotycznych – sprzyjających namnażaniu korzystnych bakterii kwasu mlekowego w przewodzie pokarmowym. Najbardziej charakterystycznym przedstawicielem korzystnej mikroflory są bifidobakterie, występujące w charakterze mikroekologicznego regulatora: aktywizują przyswajanie substancji w jelitach, podnoszą odpornośc, hamują rozwój patogennej flory jelit, bakterii gnilnych itd.
Liczne badania wskazują, że bezpośrednie spożycie żywej mikroflory nie pozwala tej mikroflorze na tworzenie kolonii na ścianach jelit człowieka, jedynie na krótkotrwale egzystowanie. Dlatego w celu utrzymania korzystnej mikroflory wskazane jest spożywanie prebiotyków – substancji utrzymujących w równowadze florę jelitową. Prebiotyki, jako rodzaj błonnika nie ulegają przetrawienia i przyswojeniu przez ludzki organizm. Dlatego, stosowane do wewnątrz, pożywienie to trafia bezpośrednio do przewodu pokarmowego. Ma ono zdolność do wybiórczej stymulacji rozwoju i aktywności bifidobakterii i odpowiednio, zmniejszenia ilości patogennej flory w jelitach.
Podstawowe składniki Pasty owocowej Róża Feniks:
Stachioza – dotyczy trudno przyswajalnych cukrów. Przyjmowana z pożywieniem dostaje się wprost do przewodu pokarmowego w celu spożytkowania przez bifidobakterie i inna pożyteczną mikroflorę.
Oligoksyloza:
-aktywizuje pożyteczną mikroflorę jelit
-Polepsza czynności jelit
-Pozwala zachować miękką konsystencję kału
Oligosacharydy:
-aktywizują pożyteczną mikroflorę jelit
 

Ciekawe: Produkty zdrowego odżywiania chińskich kosmonautów i owocowa pasta róża.
Statek kosmiczny Shen Zhou VII razem z trzema kosmonautami na pokładzie poleciał w kosmos – jest to wydarzenie z którego naród chiński jest wciąż dumny. Ogromne zainteresowanie cieszyło się pożywienie, które kosmonauci spożywali w kosmosie. O systemie odżywiania kosmonautów opowiadał dietetyk Chen Bin. Proces produkcji, surowiec , technologie, które są wykorzystywane przy produkcji środków odżywczych dla kosmonautów, znajdują się pod ścisłą kontrolą i obserwacją oraz muszą odpowiadać najbardziej surowym standardom. Produkt musi spełniać najbardziej zaawansowane wymagania – musi zawierać wysoko odżywczy skład, być efektywny i wygodny w stosowaniu. Niezbędnym składnikiem spożycia jest stachioza. Jest to ekstrakt oligosacharydów z warzyw (buraki, strączkowe itp.) które w przeszłości były wykorzystywane do przygotowywania pożywienia dla imperatorów. W stanie nieważkości zmienia się mikroflora jelita, co powoduje zaburzenia oddawania stolca, wydzielanie nieprzyjemnego zapachu w zamkniętej przestrzeni, przyspieszenia wpłukiwania wapnia z kości itp. Stachioza zauważalnie zwiększa ilość bifido i lakto bakterii jelita, stymuluje przyswajanie wapna, cynku i innych mikroelementów, reguluje odporność, obniża ilość lipidów i cukrów w organizmie. Pasta owocowa Feniks to jeden z podstawowych wyrobów korporacji Fohow. Już dawno eksperci Instytutu Naukowo badawczego firmy Fohow odkryli stachiozę i jej wpływ na organizm ludzki. Po wielu testach i badaniach, stachiozę, produkowaną przy zastosowaniu nowoczesnych technologii i pod ścisłą kontrolą zaczęto wykorzystywać jako główny składnik owocowej pasty Róża Feniks.
Aktualnie stachioza znajduje się na liście obowiązkowych składników odżywczych w diecie kosmonautów, co tylko potwierdza potencjał produkcyjny oraz rozeznanie sytuacji przez ekspertów Fohow. Jednocześnie, dzięki oczywistemu wpływowi na pracę jelit i poprawę ich drożności przy stosowaniu pasty Róża Feniks, odnotowanych zostało wiele pozytywnych rezultatów zastosowania produktu w Chinach, na Litwie i w wielu innych krajach. Owocowa pasta Róża posmakowała dziesiątkom tysięcy ludzi na całym świecie.
Wszystko to potwierdza uniwersalność w stosowaniu oraz wyjątkowy pozytywny wpływ na organizm pasty owocowej Róża Feniks.